Welk beeld staat voor geluk?

Lachend Boeddhabeeld Lachende Boeddhabeelden worden als gunstig beschouwd en worden meestal opgeslagen in huizen, werkplekken, hotels en eetgelegenheden, voor geluk en positieve energie. In veel delen van de wereld staan olifanten symbool voor kracht en wijsheid, en een olifant met zijn slurf omhoog is een teken van geluk. Bewaar een olifantenbeeldje bij je voordeur om je huis te beschermen, of versier de bank in je familiekamer met een sierkussen waarop een olifant staat afgebeeld voor positieve energie en geluk. Net als olifanten zijn schildpadden dieren waarvan wordt aangenomen dat ze geluk met zich meebrengen.

Feng shui-beoefenaars geloven dat de schildpad een van de vier hemelse bewakers is en dat hij, wanneer hij in een huis wordt geplaatst, zijn bewoners zal beschermen tegen kwade krachten. Levende schildpadden als huisdier houden is een manier van bescherming, maar het zou ook een geluk moeten zijn om schildpadsymbolen of -beeldjes in je interieur te integreren. Wrijven met een beeld is het aanraken van een deel van een openbaar beeld. Populair onder toeristen, het is een vorm van bijgeloof waarvan wordt aangenomen dat het geluk brengt, zorgt voor een terugkeer naar de stad, het liefdesleven verbetert of een wens laat uitkomen.

Volgens de overlevering moet je deze beelden precies op de juiste manier wrijven om hun mystieke krachten te laten werken. Sommige huiseigenaren graven het beeld op nadat hun huis is verkocht, terwijl anderen het in de grond laten staan om de nieuwe bewoners van het huis te beschermen. Daarom moesten enkele bekende beelden worden vervangen door een replica en sommige plaatsen ontmoedigen of verbieden toeristen dit te doen. In 2004 hebben de autoriteiten een hek rond het beeld geplaatst waarin stond dat elke schade veroorzaakt door graffiti of onfatsoenlijk wrijven zal worden vervolgd, maar het werd op zoveel protest gestuit dat het werd verwijderd.