Is het oké om een boeddhabeeld te kopen?

Er wordt wel eens gezegd dat het pech brengt als je een boeddhabeeld voor jezelf koopt. Een Boeddhabeeld staat echter voor geluk, voorspoed, goede gezondheid, liefde, bescherming en genezing. Het is een prachtig gebaar om een geliefde al dit moois te wensen door hem of haar een prachtig Boeddhabeeld te geven. De Knowing Buddha Organization hoopt mensen over de hele wereld aan te spreken om hun moraal wakker te schudden en Boeddha niet te minachten door zijn afbeelding als decoratie te gebruiken.

Als je bijvoorbeeld geluk op het werk wilt inspireren, kun je je Boeddhabeeld in je thuiskantoor plaatsen. De abt klaagde erover dat bezoekers in het verleden in korte broeken en tanktops arriveerden en dat sommige vrouwen zelfs shirtloos poseerden voor Boeddhabeelden. Acharavadee keerde terug naar Thailand, waar hij een organisatie oprichtte om de wereld te onderwijzen over respect en moraliteit en het juiste gebruik van Boeddha voor aanbidding. Er is een sterke associatie in het boeddhisme met onbaatzuchtigheid en vrijgevigheid, wat betekent dat de waarde van het schenken van een Boeddhabeeld aan een ander vaak de krantenkoppen haalt.

Andere zorgen over de aura van boeddhabeelden komen vaak van niet-boeddhisten die zich afvragen of ook zij een Boeddhabeeld kunnen hebben. Een Boeddha die vanuit het huis naar de voordeur kijkt, kan je beschermen tegen schadelijke bezoekers en indringers. Eerder op de dag werd de Knowing Buddha Organization uitgenodigd om in de Wat Arun Tempel (de Tempel van de Dageraad), op de internationale televisie, te spreken over de massale verkoop van Boeddha over de hele wereld. Er kan ook contact worden opgenomen met de organisatie om individuen en commerciële organisaties te helpen leren hoe Boeddha-kunst op de juiste manier uit hun huizen of commerciële locaties kan worden verwijderd.

Een ding om op te letten is dat verschillende Boeddhabeelden verschillende dingen kunnen vertegenwoordigen, dus als je op zoek bent naar iets specifieks, is het de moeite waard om te overwegen wat de specifieke stijl van het Boeddhabeeld waar je naar op zoek bent symboliseert en communiceert. Er zijn echter geen aanwijzingen dat de positieve kanten van het schenken van een Boeddhabeeld aan een ander op de een of andere manier worden weggenomen als je er een voor jezelf koopt. Het lijkt onschuldig genoeg, maar het hebben van een Boeddha als versiering wordt door boeddhisten over de hele wereld als pech en slecht karma beschouwd. We zien dat de meeste buitenlanders geen idee hadden dat ze iets verkeerd deden door te decoreren met de afbeelding van Boeddha.

Er zijn ook veel andere soorten Boeddhabeelden, die van alles kunnen doen, van zelfvertrouwen en algemene positiviteit tot het bieden van diepe, spirituele begeleiding bij meditatie en strengere religieuze praktijken. Deze sterke invloeden van Boeddhabeelden zijn echter positief, wat betekent dat je geen pech hebt als je een Boeddhabeeld voor jezelf koopt.