Is het goed om een boeddhabeeld te bezitten?

Een boeddhabeeld past perfect in een boeddhistische tempel, maar het kan beledigend of op zijn minst ongevoelig zijn als het wordt gebruikt als badkamerdecoratie of als afbeelding voor bijvoorbeeld een autoreclame. Plaats nooit een Boeddhabeeld op de vloer of in de buurt van de zolen van je schoenen; dit is niet gepast en kan respectloos zijn. Gebruik in plaats daarvan een tafel of altaar om het beeld tentoon te stellen. Het is een goed idee om een stuk rood papier onder de Boeddha te leggen om een gelukssymbool toe te voegen aan een altaarplaatsing.

Als alternatief kun je een Boeddha als kunstschilderij op canvas kopen en aan de muur hangen. Er wordt wel eens gezegd dat het pech brengt als je een Boeddhabeeld voor jezelf koopt. Het plaatsen van een Boeddhabeeld in een deel van het huis dat al van goede energie geniet, is de meest gunstige keuze. Natuurlijk is het geweldig om een Boeddha-cadeau te krijgen, maar de betekenis en het effect veranderen zeker niet als je een Boeddha voor jezelf koopt.

De sleutel tot het respectvol bezitten van een Boeddhabeeld is daarom om de diepe betekenis ervan te begrijpen, aangezien de Onderwijzende Boeddha slechts een van de vele traditionele vormen is die de Boeddha aanneemt. Hoewel de gelijkenis van Boeddha soms controversieel is, omdat de gelijkenis van Boeddha is gebruikt in verschillende handelswaar die als respectloos kunnen worden beschouwd, proberen de meeste kopers de grondlegger van het boeddhisme en zijn leer en overtuigingen te eren door deze beelden op strategische locaties in de buurt van hun huis te plaatsen om positieve energie en vrede en rust te verspreiden. Als de Boeddha zit met de handen die een ovaal vormen, symboliseert dit innerlijke aandacht of meditatie en kan hij in een zentuin met uitzicht op het oosten worden geplaatst. Dit is ook een reden om te investeren in een authentiek gemaakt Boeddhabeeld, want deze zijn gemaakt door kunstenaars met een diepe toewijding en begrip van zijn leer.

Hoewel je misschien wat grappige blikken krijgt als je tegen beelden op straat begint te praten, zijn boeddhabeelden zeer communicatief. Het is een prachtig gebaar om een geliefde al dit moois te wensen door hem of haar een prachtig Boeddhabeeld te geven. Voordat u een Boeddhabeeld koopt en in huis plaatst, zijn hier een paar dingen om in gedachten te houden. Met de Heer Boeddha in verschillende poses en verschillende media, blijven deze prachtig ontworpen artefacten trouw aan de legendarische afbeeldingen van de Boeddha en dienen ze als representaties van zijn leer.

Net als bij elke religieuze figuur zou het zeer respectloos zijn om de Boeddha over te laten om een laag stof op te rapen of Jackson Pollock erop te laten doen. Als de Boeddha één hand naar boven en één hand naar beneden houdt, is dat een zegen van mededogen en onverschrokkenheid. Als de Boeddha beide handen voor zijn hart houdt en de wijsvingers de duim raken, betekent dit het delen van kennis en zou het goed passen in een studeerkamer of studeerkamer.