Wat gebeurt er als we het Boeddhabeeld thuis houden?

Deskundigen van Vastu hebben voorgesteld om de Boeddha in uw huis te plaatsen om een positieve en harmonieuze sfeer te behouden. We zijn allemaal getuige van veelzijdige boeddhabeelden die elegant in prachtige huizen zijn geplaatst. Volgens Vastu kan het plaatsen van de Boeddha op verschillende plekken in huis invloed hebben op uw geestelijke gezondheid en vrede. Diffusors en lantaarns in de vorm van Boeddha zijn een eenvoudige manier om thuis een vredige uitstraling te creëren.

De geruststellende en serene aanwezigheid van Boeddhabeelden in huis helpt bij de inrichting en bij het aantrekken van positieve energieën. Ze kunnen zowel binnen als buiten worden geplaatst. Plaats Boeddha met kaarsen in de zuidelijke (voor roem) en noordoostelijke (voor groei en spiritualiteit) van je huis, volgens Feng Shui. Als je thuis een Boeddhabeeld hebt, kun je alle sectoren van je leven positief van energie voorzien, waardoor alle zwakke aspecten worden versterkt en de positiviteit in je huis wordt vergroot.

De oude wetenschappen van Feng Shui en Vastu hebben beide veel te zeggen over de precieze plaatsing van het beeld in uw huis, om de chi of de stroom van vitale levensenergie in uw huis te optimaliseren. Buddha Purnima, het boeddhistische festival ter herdenking van de geboorte van prins Siddhartha Gautama, komt eraan in mei (De datum kan elk jaar veranderen in de Gregoriaanse kalender, maar is meestal in mei). Dit jaar valt het op 26 mei). Waarom zou je het thuis niet op je kleine manier vieren door een boeddhabeeld te kopen en de voordelen die daarbij horen? Omdat Boeddha geassocieerd wordt met goede energie en vrede, kan de afbeelding ook worden gebruikt op de ontwerpen van de naamplaatjes.

Volgens Feng Shui is dit Boeddhabeeld voor thuis ideaal voor in de bibliotheek, studeerkamer of kinderkamer. Men moet vermijden een Boeddhabeeld in een slaapkamer te plaatsen, omdat dit in strijd is met de principes van meditatie en kalmte die het beeld belichaamt. Als het op Feng Shui aankomt, wordt ook aangenomen dat Boeddhabeeldjes chi of positieve energie in elke kamer brengen. Als je ruimte hebt op je terras of tuin, kun je een rustige Zen-tuin creëren met een standbeeld van de mediterende Boeddha bovenop een waterval met overal planten.

Volgens Feng Shui hebben alle dingen hun specifieke plaats, en hetzelfde geldt voor de idolen en beelden van Lord Buddha. Als je succes en voorspoed voor je bedrijf wilt brengen, leer dan wat Boeddha poseert en welke gebaren je ten volle zullen geven en plaats het in je thuiskantoor of op je werkplek. Creëer een mooie groene hoek in de tuin en plaats een Boeddhabeeld om de ruimte een rustgevend gevoel te geven. Voor een rustige sfeer om te studeren of te werken, hang Boeddha-schilderijen in je kamer om je focus en concentratie te vergroten.

Dit ronde, dikbuikige beeld van Boeddha in zijn latere jaren is waarschijnlijk de meest bekende vorm van Boeddha in het Westen. Omdat het noordoosten ook wordt beheerst door waterenergie, kan het Boeddhabeeld worden gebruikt in combinatie met een waterelement, zoals een kleine waterfontein voor thuis. Om je te informeren over de juiste plaatsing van Lord Buddha beelden, is hier een minigids met alle kleinste details. De opgeheven hand van Boeddha wordt beschouwd als een beschermend schild dat negativiteit weghoudt en zegeningen geeft.

Hoewel het een symbool is van Feng Shui, moedigen beoefenaars van Vastu Shastra ook aan om thuis een lachend Boeddhabeeld te plaatsen.