Welk type lachende boeddha is goed voor thuis?

Een jadelachend boeddhabeeld voor thuis is geweldig voor relaties en gezondheid. Het zorgt voor harmonie tussen familieleden en helpt ook om kennis bij te brengen en zichzelf te ontwikkelen. De lachende Boeddha wordt beschouwd als een symbool van geluk, overvloed, tevredenheid en welzijn. Lachende boeddhabeelden worden als gunstig beschouwd en worden vaak bewaard in huizen, kantoren, hotels en restaurants, voor positieve energie en geluk.

Wanneer je als mediterende monnik in je huis of kantoor wordt geplaatst, straalt Budai kalmerende trillingen uit en helpt je je te concentreren op je taken. Laughing Buddha is een van de populairste geluksbrengers en veel mensen zijn benieuwd naar de juiste manier om het beeld thuis te houden. Een cruciale voorwaarde is dat de lachende Boeddha naar de voordeur moet kijken. Het plaatsen van de afbeelding op een munt van één roepie zorgt voor financiële stabiliteit, zo wordt gezegd.

De lachende Boeddha komt ook in verschillende vormen voor, die bedoeld zijn om geluk, rijkdom, welvaart, geluk, familieslavernij en andere levensbehoeften samen te voegen. Er zijn bepaalde Feng-shui-tips met betrekking tot het plaatsen van lachende Boeddhabeelden in verschillende ruimtes van je huis, zodat er een constante stroom van goedheid in je woning is. Lachende Boeddha met een olifant, het wijste lid van het dierenrijk, staat symbool voor wijsheid en voorspoed. De lachende Boeddha die de tas of de waaier vasthoudt, staat symbool voor een redder waarvan wordt aangenomen dat hij de problemen van mensen wegneemt en gezondheid brengt.

Als je de meest populaire vorm van de lachende Boeddha van dichtbij bekijkt, zul je merken dat hij altijd een stoffen tas bij zich heeft die gevuld is met veel waardevolle spullen zoals eten, snoep voor kinderen en andere rijkdommen. Een lachende Boeddha bij de ingang zou idealiter naar het oosten moeten kijken in de richting van de opkomende zon om elke ochtend positieve energie binnen te brengen. De lachende Boeddha belicht, wanneer hij met een kom wordt afgebeeld, zijn aspecten van een monnik die zijn leven heeft gewijd aan het welzijn van deze wereld. Het verschilt van de afbeelding van Gautama Boeddha uit de leer waaruit het boeddhisme is afgeleid.

Daarom zijn experts van feng-shui en Vaastu grote voorstanders van het thuis houden van een lachend Boeddhabeeld. Wanneer je je leefruimte versiert met een lachend Boeddhabeeldje, moet je rekening houden met de richting die geschikt is voor de plaatsing, om er de vruchten van te plukken en geluk uit te nodigen. De persoon op de lachende boeddhabeelden en beelden is 'Budai', een excentrieke zenmonnik uit China die vermoedelijk rond 907 tot 923 na Christus leefde tijdens de latere Liang-dynastie. Deze Boeddha wordt altijd afgebeeld met een stoffen tas of linnen zak met een eindeloze voorraad gezondheid, vreugde en rijkdom.

Deze Boeddha met een waaier in de hand is in veel opzichten gunstig, te beginnen met reiszegeningen en ingewilligde wensen. Het is duidelijk dat elke vorm geassocieerd wordt met verschillende kwaliteiten en eigenschappen van Budai, en in elke vorm brengt lachende Boeddha geluk en overvloed. Een lachend boeddhabeeld in huis hebben kan senioren elke dag een sterk gevoel van positiviteit en welzijn geven. Je kunt een lachende Boeddha in de tuin plaatsen, maar zorg ervoor dat deze niet direct op de grond wordt geplaatst.