Welk boeddhabeeld is geluk?

Deze pose staat symbool voor rijkdom en geluk. Men gaat ervan uit dat deze pose een goede sfeer uit de lucht haalt, succes en voldoende gelegenheid voor inspanningen. De dikke buik van dit boeddhabeeld staat voor oneindige welvaart en het wordt als veelbelovend beschouwd om over zijn buik te wrijven. Als hij over de buik van Boeddha wrijft, worden onze innerlijke verlangens naar zijn oren gestuurd en hij erkent ze volledig.

Het plaatsen van deze lachende Boeddha met geldzak en staaf in het zuidoostelijke gebied trekt geld en welvaart aan. Je kunt dit beeld ook in het noorden installeren. Dit Boeddhabeeld dat op een grote goudklomp zit en een kleinere goudklomp geeft, beeldt uit hoe hij geluk schenkt. Dit beeld beschermt je tegen negativiteit en zorgt voor een goede sfeer.

Deze beelden staan bekend als het Nirvana-Boeddhabeeld en moeten naar het westen gericht zijn en naar rechts hellen. De liggende Boeddha vertegenwoordigt de laatste momenten van Lord Buddha wanneer hij zichzelf uit de cirkel van wedergeboorte bevrijdt. De liggende Boeddha is een symbool van interne harmonie waar mensen in hun dagelijks leven naar moeten streven. Er wordt aangenomen dat het lachende Boeddhabeeldje een afbeelding is van Budai, een Chinese monnik uit de 10e eeuw.

Je hebt een lachende Boeddha met een geldzak gezien in kantoren, op het werk en in veel werkgerelateerde organisaties. Hoewel het een symbool is van Feng Shui, moedigden beoefenaars van Vastu Shastra ook aan om lachende Boeddha's thuis te plaatsen. Volgens Feng Shui helpt het plaatsen van beelden in huis om onbalans in het leven te overwinnen, harmonie te brengen en een vredig en voorspoedig leven te leiden. Je kunt een lachende Boeddha in de tuin plaatsen, maar zorg ervoor dat deze niet direct op de grond wordt geplaatst.

Het beeldje van een lachende Boeddha met een waaier in de ene hand en wu lou (flespompoen) in de andere hand biedt sierlijkheid en kracht. De schaal met Boeddha staat symbool voor een monnik, die zijn leven wijdt aan het dienen van mensen en die steeds weer geluk voor anderen aantrekt. Mensen zweven over het algemeen over verwarrende gedachten, zoals welk Boeddhabeeld geluk is en het beste is om positieve positieve energie in de woning te genereren. Laughing Buddha is een Chinese monnik die beschermheilige van kinderen was, terwijl Siddharth Gauatma de prins van Kapilavastu is en de grondlegger van het boeddhisme, die bekend staat als Boeddha, de verlichte.

Als je dit beeld thuis houdt, krijg je voorspoed, succes en financiële voordelen, want vissen in Feng Shui staan voor overvloed. Zorg goed voor Boeddhabeelden en ze zullen dezelfde puurheid en liefde naar je woning terugtrekken. Dit Boeddhabeeld geniet de voorkeur van mensen die hun leven wijden aan het helpen van anderen zonder veel van iemand te eisen. Een lachend Boeddhabeeld in rood wordt in verband gebracht met vuur dat kan helpen bij passie, inspiratie en ook geluk.

Volgens Feng Shui hebben alle dingen hun specifieke plaats, en hetzelfde geldt voor de idolen en beelden van Lord Buddha.