Kun je een lachende boeddha voor jezelf kopen?

Er zijn talloze gevallen waarin degenen die Laughing Buddha mee naar huis nemen, positieve dingen ervaren. Het is niet verplicht om het cadeau te krijgen. De lachende Boeddha wordt verondersteld een Chinese monnik uit de 10e eeuw te zijn, genaamd Budai. Het beeld van de lachende Boeddha herinnert ons eraan om dankbaar te zijn, obstakels te overwinnen en vooral om gelukkig te zijn in het leven.

In de Feng Shui-traditie is de reden om beelden in huis te kopen en te plaatsen, om een bepaalde onbalans in het leven te corrigeren. Hoewel het een symbool is van Feng Shui, moedigden beoefenaars van Vastu Shastra ook aan om lachende Boeddha's thuis te plaatsen. De lachende Boeddha lijkt op Kubera (de god van rijkdom). Indiërs associëren het dus met welvaart.

Lachende Boeddha met een kom stelt een monnik voor, die zijn leven alleen voor het geluk van mensen en op zoek is naar verlichting. Beide handen van de lachende Boeddha met de handpalmen naar boven en de rechterhand op de linkerkop staat voor meditatie, de balans van gedachten en een rustige geest. Aangezien een lachend boeddhabeeld voor thuis wordt beschouwd als een beschermer van kinderen, plaats een klein beeldje in de kinderkamer, met je gezicht naar de deur voor bescherming en geluk. Dit Boeddhabeeld dat op een grote goudklomp zit en een kleinere goudklomp geeft, beeldt uit hoe hij geluk schenkt.

De zak betekent dat de lachende Boeddha je lijden en ellende verzamelt en ze in zijn zak stopt en je overvloed en positiviteit schenkt. Een lachend Boeddhabeeld in rood wordt in verband gebracht met vuur dat kan helpen bij passie, inspiratie en ook geluk. Er zijn echter geen aanwijzingen dat de positieve kanten van het schenken van een Boeddhabeeld aan een ander op de een of andere manier worden weggenomen als je er een voor jezelf koopt. Je kunt een lachende Boeddha in de tuin plaatsen, maar zorg ervoor dat deze niet direct op de grond wordt geplaatst.

De plaatsing van Boeddhabeelden, en ook hoe je ze in het algemeen behandelt en schoonmaakt, heeft een grote invloed op het geluk dat ze in huis kunnen brengen. Een ding om op te letten is dat verschillende boeddhabeelden verschillende dingen kunnen vertegenwoordigen, dus als je op zoek bent naar iets specifieks, is het de moeite waard om te overwegen wat de specifieke stijl van het Boeddhabeeld waar je naar op zoek bent symboliseert en communiceert. Er is een sterke associatie in het boeddhisme met onbaatzuchtigheid en vrijgevigheid, wat betekent dat de waarde van het schenken van een Boeddhabeeld aan een ander vaak de krantenkoppen haalt. Andere zorgen over de aura van Boeddhabeelden komen vaak van niet-boeddhisten die zich afvragen of ook zij een Boeddhabeeld kunnen hebben.

Laughing Buddha in groene jadekleur staat voor het houtelement en wordt geassocieerd met groei, hoop en harmonie. De meest populaire kleur van lachende Boeddha is echter goudgeel, wat symbool staat voor welvaart en overvloed.