Kan ik een boeddhabeeld voor mezelf kopen?

Er wordt wel eens gezegd dat het pech brengt als je een boeddhabeeld voor jezelf koopt. Een Boeddhabeeld staat echter voor geluk, voorspoed, goede gezondheid, liefde, bescherming en genezing. Het is een prachtig gebaar om een geliefde al dit moois te wensen door hem of haar een prachtig Boeddhabeeld te geven. Birmese Art heeft de grootste collectie zeldzame en antieke boeddhabeelden waar je Boeddhabeelden van kunt kopen.

U kunt Boeddhabeelden voor uzelf kopen nadat u bij ons de meest geschikte Boeddhabeelden en boeddhistische artefacten voor u of uw dierbaren heeft gekozen. De antieke Boeddhabeelden in onze galerie zijn rechtstreeks geïmporteerd uit Birma en andere Zuidoost-Aziatische landen na een veelvuldig bezoek aan de regio in een jaar tijd. Deze frequente bezoeken hebben ons in staat gesteld een netwerk van boeddhistische kunsthandelaren te creëren die ons hebben geholpen om prachtige relaties op te bouwen met verschillende boeddhistische tempels en kloosters, boeddhistische kunsthandelaren en talloze persoonlijke boeddhistische kunstverzamelaars uit Birma. Omdat het een aanhang van het Theravada-boeddhisme was en voorheen een afgelegen natie was, zijn Birmese boeddhistische kunsten zelden onderzocht en worden ze beschouwd als zeldzame artefacten in de wereld.

Het heeft een goede verdienste als je er hulde aan brengt. Het kan heel wat goede verdiensten opleveren en je helpen op weg naar het ontwaken en helpen van andere wezens. Hoewel het nooit pech is om een Boeddhabeeld voor jezelf te kopen, is het pech om je Boeddhabeeld verkeerd te behandelen. De gestrekte oorlellen bleven hem de rest van zijn leven bij en ze zijn afgebeeld op Boeddhabeelden.

De Sukothai-beelden zijn behoorlijk populair en veel voorkomende mudra's zijn onder meer Vitarka mudra, Varada mudra en Abhaya Mudra. Volgens de legende zal het beeld je veel geluk en voorspoed brengen als je een van deze beelden in huis haalt en over zijn buik wrijft. Ik was ongeveer 6 jaar geleden op bezoek bij Bodh Gaya en een straatverkoper verkocht daar groene boeddhabeelden. De winkel was ook vrij leeg, dus ik denk dat het kopen van beelden van lokale verkopers een heel goede actie zou zijn, aangezien je bedrijven steunt die meestal niet al te veel klanten aantrekken.

Daarnaast biedt Amitabha Buddha toegewijden een hemelse wedergeboorte in Sukhavati en beschermt Medicine Buddha hen tijdens hun wereldse leven. Het meest voorkomende geval van identiteitsverwisseling is „Happy Buddha”, wat in feite een afbeelding is van de Chinese godheid „Budai”. Het eerste staande Tara-beeld dateert inderdaad uit de 7e eeuw en is nog steeds te zien in het Ellora Cave-complex in India. Bovendien zullen zowel boeddhisten als niet-boeddhisten begrijpen dat een Boeddhabeeld een sterke factor kan zijn bij het creëren van positieve energie.

Een zeer populaire versie van staande of lopende Boeddhabeelden heet „Sukhothai” en is ontstaan in het 13e-eeuwse Thailand. Ze kocht het beeld voor me en zei dat ze er geen geld voor zou aannemen en dat het een cadeau van haar aan mij was.