Waarom zou je geen boeddha op de grond leggen?

Boeddha wordt bijna NOOIT gezien terwijl hij de grond raakt. De Verlichte wordt staand of zittend op een lotus afgebeeld. Aangezien je geen houten altaar in je tuin gebruikt, zoals je zou doen als je Boeddha in huis had, is het toch aan te raden om het beeld op iets verheven te plaatsen. Voor vrijheidsliefhebbers van westerse cultuur is respect een keuze.

In de traditionele Aziatische cultuur is dit absoluut noodzakelijk. Word lid van %26 en krijg 2 gratis leesartikelen, hartartikelen waar je dol op bent. Maak een gratis account aan %26 Ontvang 2 gratis leesboeken. Plaats nooit een boeddhabeeld op de vloer of in de buurt van de zolen van je schoenen; dit is niet gepast en kan respectloos zijn.

Gebruik in plaats daarvan een tafel of altaar om het beeld tentoon te stellen. Het is een goed idee om een stuk rood papier onder de Boeddha te leggen om een gelukssymbool toe te voegen aan een altaarplaatsing. Als alternatief kun je een Boeddha als kunstschilderij op canvas kopen en aan de muur hangen. Je moet nooit een Boeddhabeeld op de grond in een huis plaatsen, en in mijn thuisland Thailand zetten we onze beelden op een altaartafel.

Deze tafels kunnen behoorlijk uitgebreid zijn; het zijn vaak een set van kleine tafels die op elkaar worden gestapeld, zodat er verschillende niveaus zijn waarop je meerdere beelden kunt plaatsen. Boeddha mag nooit op de kale vloer of op de grond worden geplaatst. Hij moet altijd op een platform of voetstuk staan. Vele jaren geleden kwam een boeddhistische meester naar mijn huis om buiten een nieuw beeld te zegenen.

Hij was nogal overstuur toen hij zag dat het op de kale grond lag. De monnik nam een paar takken in de buurt, brak ze liefdevol en plaatste ze onder het beeld. Het kunnen dus zelfs enkele eenvoudige takjes of stenen zijn, maar er moet iets tussen zijn beeld en het vuil zitten. Je vredige verblijfplaats moet representeren wat je gelooft.

Een Boeddha is een pure weergave van rust en kalmte. Vastu experts hebben voorgesteld om de Boeddha in uw huis te plaatsen om een positieve en harmonieuze sfeer te behouden. We zijn allemaal getuige van veelzijdige boeddhabeelden die elegant in prachtige huizen zijn geplaatst. Volgens Vastu kan het plaatsen van de Boeddha op verschillende plekken in uw huis invloed hebben op uw geestelijke gezondheid en vrede.

Stabiliteit en een gezonde gemoedstoestand zijn namelijk rechtstreeks verbonden met onze leefomgeving. Om academisch succes te behalen, plaats je een klein Boeddhahoofd of liggende Boeddha in de hoek van de tafel met het gezicht naar het oosten. Omdat het gewoon een plant is, is dat oké om hem zo te plaatsen of moet ik er nog steeds voor zorgen dat ze geen torenboeddha vormen. U hebt gelijk als u zegt dat elk Boeddhabeeld verhoogd moet worden en niet simpelweg op de grond moet worden geplaatst.

Het verschil is dat in boeddhistische landen het Boeddhabeeld altijd hoog op een voetstuk, tafel of muurbeugel wordt geplaatst; nooit op de vloer. Mijn slaapkamer is de enige plek waar ik mijn boeddha-buste kan bewaren en ik heb daar geen kasten, ik heb een dressoir en een wasmand die dienst doen als nachtkastje, evenals een boekenplank die ik kan schoonmaken. Dat zijn woorden die vaak geassocieerd worden met het boeddhisme, en daarom is de gelijkenis van Boeddha in veel huizen populair geworden als middelpunt of accessoire, zelfs onder niet-gelovigen. Geweldige locaties voor een Boeddhabeeldje zijn onder andere de studeerkamer of de receptie op kantoor, in je meditatietuin of waar yoga wordt beoefend.

Hoewel de gelijkenis van Boeddha soms controversieel is, omdat de gelijkenis van Boeddha is gebruikt in verschillende handelswaar die als respectloos kunnen worden beschouwd, proberen de meeste kopers de grondlegger van het boeddhisme en zijn leer en overtuigingen te eren door deze beelden op strategische locaties in de buurt van hun huis te plaatsen om positieve energie, vrede en rust te verspreiden. Ik heb mijn boeddha verplaatst van zijn oorspronkelijke plek in mijn huis vanwege feestdagen %26 vandaag is hij gevallen en zijn voet brak. Het Boeddhabeeld vertegenwoordigt niet alleen de historische man die een verlichte Meesterleraar werd, maar het vertegenwoordigt ook de Boeddha in ieder van ons. Mijn moeder begon als kind een zijdebedrijf in Thailand en bracht geheime geschenken van antieke boeddha's mee die ze in glazen curiosa en heiligdommen plaatste, omringd door paarse orchideeën.

Volgens Vastu kan het plaatsen van een liggende Boeddha naar rechts, naar het westen gericht, vrede en harmonie in uw huis brengen. Een andere vraag is dat ik een paar kleine lachende Boeddhabeelden heb en een klein Boeddhabeeld, dat ik bij elkaar heb bewaard in een gesloten kast, die bijna 7 meter van de begane grond verwijderd is. Het belangrijkste is dat de Boeddhabeelden boven de persoon staan die pooja speelt - al is het maar de symbolische verhoging van minder dan een centimeter door de afbeelding op een dunne mat te plaatsen, nauwelijks boven de vloer. .