Wat gebeurt er als je een boeddhabeeld in je huis hebt?

Een Boeddha staat voor een gevoel van kalmte en rust in een huis. Dit is de belangrijkste reden waarom je deze serene accessoires in veel exotische huizen zult vinden. Als het op Feng Shui aankomt, wordt ook aangenomen dat Boeddhabeeldjes chi of positieve energie in elke kamer brengen. Geweldige locaties voor een Boeddhabeeldje zijn onder meer de receptie van de studeerkamer of op kantoor, in je meditatietuin of waar yoga wordt beoefend.

Als een decoratief Boeddhabeeld in een auto wordt geplaatst, moet deze naar voren wijzen. In de tuin moet het beeld naar het huis gericht zijn om overvloed en welvaart te brengen. Houd het beeld binnenshuis naar de kamer gericht, tenzij het vanuit een andere hoek naar de hoofdingang kijkt, om negatieve energie te blokkeren en bezoekers te begroeten. Plaats een Boeddha op een hoogte die minstens ooghoogte is.

Neerkijken op een godheid wordt als onbeleefd en oneerbiedig beschouwd. Vermijd plaatsen in de buurt van stopcontacten of apparatuur met bewegende onderdelen en motoren. Dit soort activiteit verstoort de omringende energie. Als de Boeddha beide handen voor zijn hart houdt en de wijsvingers de duim raken, betekent dit het delen van kennis en zou het goed passen in een studeerkamer of studeerkamer.

Andere zorgen over de aura van boeddhabeelden komen vaak van niet-boeddhisten die zich afvragen of ook zij een Boeddhabeeld kunnen hebben. Wanneer u een boeddhabeeld of een ander beeld van een godheid plaatst, zorg er dan voor dat de locatie echt eerbied is. Schilderijen zijn ook een geschikt alternatief als je niet de ruimte hebt om een Boeddhabeeld voor thuis vastu te plaatsen. Als de Boeddha één hand naar boven en één hand naar beneden houdt, is dat een zegen van mededogen en onverschrokkenheid.

Er is een sterke associatie in het boeddhisme met onbaatzuchtigheid en vrijgevigheid, wat betekent dat de waarde van het schenken van een Boeddhabeeld aan een ander vaak de krantenkoppen haalt. Een metalen Boeddha die bijvoorbeeld in de noordelijke sector van uw huis is geplaatst, is doorgaans een uitstekende locatiekeuze. Hoewel dit geen vereiste is, beweren veel mensen dat elke dag over de buik van Boeddha wrijven (hoe dikker de buik, hoe beter) iedereen in huis geluk en voorspoed zal brengen. Het is een goed idee om een stuk rood papier onder de Boeddha te leggen om een gelukssymbool toe te voegen aan een altaarplaatsing.

De liggende Boeddha is een symbool van interne harmonie waar mensen in hun dagelijks leven naar moeten streven. De plaatsing van Boeddhabeelden, en ook hoe je ze in het algemeen behandelt en schoonmaakt, heeft een grote invloed op het geluk dat ze in huis kunnen brengen. Het plaatsen van een Boeddhabeeld in een deel van het huis dat al van goede energie geniet, is de meest gunstige keuze. Dit beeld staat bekend als de Standing Buddha of Jolly Hotei en wordt vaak in de noordelijke (loopbaan) of zuidoostelijke (welvaartssector) geplaatst.