Wat voor soort boeddha heeft geluk?

De gelukkige Boeddha - Shakyamuni Boeddha - is waarschijnlijk het meest populaire beeld en brengt geluk en overvloed. Soms kunnen boeddhabeelden per paar of zelfs drieën worden gekocht. Deze pose staat symbool voor rijkdom en geluk. Men gelooft dat deze houding zegeningen uit de hemel, voorspoed en veel geluk oplevert voor de inspanningen.

Het lachende Boeddhabeeld toont een stevige, dikbuikige man met een tevreden glimlach op zijn gezicht. Het wordt beschouwd als een symbool van geluk, geluk en overvloed. Daarom is hij populair als kleine beeldjes en amuletten die mensen gemakkelijk mee naar huis kunnen nemen van waar ze hem hebben gekocht. Als je de meest populaire vorm van de lachende Boeddha van dichtbij bekijkt, zul je merken dat hij altijd een stoffen tas bij zich heeft die gevuld is met veel waardevolle spullen zoals eten, snoep voor kinderen en andere rijkdommen.

De lachende Boeddha komt ook in verschillende vormen voor, die bedoeld zijn om geluk, rijkdom, welvaart, geluk, familieslavernij en andere levensbehoeften samen te voegen. Dit is een dikbuikige geluksboeddha in Chinese stijl. Laughing Buddha is een van de populairste geluksbrengers en veel mensen zijn benieuwd naar de juiste manier om het beeld thuis te houden. Een cruciale voorwaarde is dat de lachende Boeddha naar de voordeur moet kijken.

Het plaatsen van de afbeelding op een munt van één roepie zorgt voor financiële stabiliteit, zo wordt gezegd. Beide handen van de lachende Boeddha met de handpalmen naar boven en de rechterhand op de linkerkop staat voor meditatie, de balans van gedachten en een rustige geest. Boeddha in Chinese stijl met een dubbele set gebedskralen voor geluk. In het boeddhisme betekent geluk welzijn en nooit geld.

Deze Boeddha staat met zijn voeten uit elkaar, dit staat symbool voor goede gezondheid; het laten verdwijnen van slechte humeuren uit het lichaam. De lachende Boeddha of hemelse Boeddha wordt meestal afgebeeld als een stout, lachende kale man met een openlijke dikke buik en is beter bekend als Hotei of Pu-Tai. Elke figuur toont de Boeddha in een andere vorm en symboliseert specifieke wensen zoals geluk, succes, voorspoed, geluk, fortuin, enz. Lachende Boeddha met kralen of ballenDe Boeddha met kralen wordt beschouwd als een monnik die de meditatiebeoefening vertegenwoordigt.

In kantoren en bedrijven moet de lachende Boeddha de betrokken persoon onder ogen zien om plannen waar te maken. De lachende Boeddha is gebaseerd op de zenmonnik 'Budai' uit China, die vermoedelijk rond 907 tot 923 na Christus leefde tijdens de latere Liang-dynastie. De lachende Boeddha kan bij de ingang van het huis, in de woonkamer en ook op de studeerkamer of het bureau worden bewaard. Er zijn ook verschillende varianten, waarbij de Boeddha een grote parel in zijn hand houdt of een welvaartsbal.

De lachende Boeddha kan bij de ingang van het huis worden geplaatst met uitzicht op het oosten, noordoosten of zuidoosten. De lachende Boeddha kan in de oost-, zuidoost- of noordoostelijke richting van het huis worden geplaatst, of tegenover de hoofdingang, met uitzicht op de binnenkant van het huis. Lachende Boeddhabeelden worden als gunstig beschouwd en worden vaak bewaard in huizen, kantoren, hotels en restaurants, voor positieve energie en geluk. Wanneer je je leefruimte versiert met een lachend Boeddhabeeldje, moet je rekening houden met de richting die geschikt is voor de plaatsing, om er de vruchten van te plukken en geluk uit te nodigen.

Op zijn rug staat het symbool van The Wheel of the Law, soms voorgesteld door een hakenkruis, maar op deze Boeddha, afgebeeld als het volle wiel, staat het voor onbeperkte macht.