Welk boeddhabeeld is goed voor de gezondheid?

De lachende Boeddha staat symbool voor Budai, de bodhisattva Maitreya (de toekomstige Boeddha). Mensen hebben lang geloofd dat het wrijven van de buik van het beeld hen geluk, gezondheid, rijkdom en voorspoed zou brengen. Dit beeld staat symbool voor een lang, gelukkig, gezond en ontspannen leven. Bewaar dit beeldje om problemen weg te nemen en gezegend te worden met tevredenheid, geluk en een stressvrij leven.

Er is een gebied op de feng shui bagua-kaart dat de Wealth Corner wordt genoemd. Je zou dit gebied in je huis vinden door voor je voordeur te gaan staan en helemaal naar links te kijken. Omdat de Lachende Boeddha verbonden is met rijkdom en welvaart, wil je hem misschien strategisch hier plaatsen. Het kan ook bijzonder nuttig zijn om voor deze locatie een lachende Boeddha te kiezen die op een bed met munten of andere schatten zit.

Je kunt zelfs zelf waardevolle schatten aan dat gebied toevoegen en een klein hoekje creëren om de energie van overvloed op te snuiven. Lachende boeddhabeelden worden als gunstig beschouwd en worden vaak bewaard in huizen, kantoren, hotels en restaurants, voor positieve energie en geluk. Voor studenten zal het helpen om de lachende Boeddha op hun studietafel te houden voor een betere concentratie en uitmuntendheid in hun academici. Plaats het lachende Boeddhabeeld voor thuis niet in de buurt van elektrische aansluitingen, motoren of andere elektronische apparaten; het kan de positieve uitstraling verstoren.

De lachende Boeddha wordt meestal overal in huis op een altaar geplaatst, maar een zeer gunstige plek is de voordeur, de ingang of naast je bed als je net naar een nieuw huis of appartement bent verhuisd. Over het algemeen wordt aangeraden om geen afbeeldingen van goden (zoals de lachende Boeddha) op de vloer en in de slaapkamer te plaatsen. Je meditatieruimte is een perfecte plek om betekenisvolle voorwerpen met spirituele betekenis neer te zetten, waaronder afbeeldingen van de Lachende Boeddha als dat bij je past. Er wordt gezegd dat wanneer je een lachend Boeddhabeeld in je huis plaatst, het belangrijk is om het gelukkig te houden.

De gelukkige man met de ventilator in de hand staat bekend als een van de krachtigste boeddhabeelden voor thuis en staat bekend als het wensvervullende stuk woondecoratie. De Maitreya Boeddha is een bodhisattva, of een persoon die zijn leven heeft gewijd aan de verlichting van alle wezens. Er wordt aangenomen dat het lachende Boeddhabeeldje een afbeelding is van Budai, een Chinese monnik uit de 10e eeuw. Het plaatsen van een afbeelding van de Lachende Boeddha kan een dagelijkse herinnering zijn aan vreugde en overvloed, en een manier om meer betekenis toe te voegen aan je dagelijkse leven.

Door hier gezamenlijk een boeddhabeeld te plaatsen, stijgt het inkomen van de hele familie en komt er meer geld mee naar huis. Volgens Feng Shui helpt het plaatsen van beelden in huis om onbalans in het leven te overwinnen, harmonie te brengen en een vredig en voorspoedig leven te leiden. Aangezien een lachend Boeddhabeeld voor thuis wordt beschouwd als een beschermer van kinderen, plaats een klein beeldje in de kinderkamer, met je gezicht naar de deur voor bescherming en geluk. Toch is het beter om niet te veel beelden te houden en ze in de juiste richting te plaatsen om positieve energie aan te trekken.

Bovenstaand artikel vertelt je alles wat je moet weten over het boeddhabeeld voor thuis en wat de verschillende soorten lachende boeddha's symboliseren.