Is het respectloos om een boeddha in huis te hebben?

Zittend onder de Bodhiboom mediteerde Boeddha op de rijzende zon en bereikte de verlichting. Daarom moet zijn beeld altijd naar het oosten gericht zijn. Elke ochtend zullen de eerste zonnestralen van de nieuwe dag hun warmte op zijn gelijkenis werpen, waardoor een hergeboorte in bewustzijn voor iedereen in de woning wordt gewekt. Behalve dat het totaal respectloos is, is het pech om Boeddha in een badkamer te plaatsen.

Ook mag het beeld er nooit tegenover staan. Een toilet mag ook niet in een kamer direct achter of erboven staan. Als u dit doet, wordt u bij elk gebruik veel geluk in de afvoer gespoeld. Plaats nooit een boeddhabeeld op de vloer of in de buurt van de zolen van je schoenen; dit is niet gepast en kan respectloos zijn.

Gebruik in plaats daarvan een tafel of altaar om het beeld tentoon te stellen. Het is een goed idee om een stuk rood papier onder de Boeddha te leggen om een gelukssymbool toe te voegen aan een altaarplaatsing. Als alternatief kun je een Boeddha als kunstschilderij op canvas kopen en aan de muur hangen. Wanneer u een Boeddhabeeld of een ander beeld van een godheid plaatst, zorg er dan voor dat de locatie echt eerbied is.

Dit betekent dat je een boeddha nooit in een slaapkamer, badkamer of keuken moet plaatsen. Met de Heer Boeddha in verschillende poses en verschillende media, blijven deze prachtig ontworpen artefacten trouw aan de legendarische afbeeldingen van de Boeddha en dienen ze als representaties van zijn leer. Een metalen Boeddha die bijvoorbeeld in de noordelijke sector van uw huis is geplaatst, is doorgaans een uitstekende locatiekeuze. Dit is een perfecte locatie om hulp in te roepen bij de lessen en om de positieve energie van Boeddha op te roepen voor het bereiken van je academische doelen.

Dat zijn woorden die vaak geassocieerd worden met het boeddhisme, en daarom is de gelijkenis van Boeddha in veel huizen populair geworden als middelpunt of accessoire, zelfs onder niet-gelovigen. Sindsdien zijn Boeddhabeelden een belangrijk element geworden voor de meeste boeddhisten over de hele wereld. Ze herinneren aan zijn mededogen, vriendelijkheid en zijn leringen en voelen de grootste waardering voor hem. Als de Boeddha zit met de handen die een ovaal vormen, symboliseert dit innerlijke aandacht of meditatie en kan hij in een zentuin met uitzicht op het oosten worden geplaatst.

Boeddhabeelden moeten uit de buurt van voorwerpen voor dagelijks gebruik worden geplaatst, zoals zakdoeken, servetten, handdoeken, lompen of schoonmaakartikelen. Geweldige locaties voor een Boeddhabeeldje zijn onder meer de receptie van de studeerkamer of op kantoor, in je meditatietuin of waar yoga wordt beoefend. Enkele hebben te maken met het gebruik van Boeddhabeelden om de balans van chi, of energie, in huis te verbeteren met behulp van de wetenschap van Feng Shui. In dit geval werd Boeddha bijgestaan door de Godin van de Aarde, maar niet iedereen heeft toegang tot zulke hooggeplaatste vrienden.

Het begrijpen van je Boeddhabeeld is cruciaal om de positieve emoties en toestanden die je wilt ontwikkelen te koesteren. Je vraagt je misschien af waarom er zelfs in sommige boeddhistische landen kooplieden zijn die Boeddhabeelden of -afbeeldingen zonder respect behandelen en ze als meubels verkopen. Hoewel de gelijkenis van Boeddha soms controversieel is, omdat de gelijkenis van Boeddha is gebruikt in verschillende handelswaar die als respectloos kunnen worden beschouwd, proberen de meeste kopers de grondlegger van het boeddhisme en zijn leer en overtuigingen te eren door deze beelden op strategische locaties in de buurt van hun huis te plaatsen om positieve energie en vrede en rust te verspreiden. Voordat u een Boeddhabeeld koopt en in huis plaatst, zijn hier een paar dingen om in gedachten te houden.