Is het respectloos om boeddha op de grond te leggen?

Boeddha mag nooit op de kale vloer of op de grond worden geplaatst. Hij moet altijd op een platform of voetstuk staan. Voor vrijheidsliefhebbers van de westerse cultuur is respect een keuze. In de traditionele Aziatische cultuur is dit absoluut noodzakelijk.

Word lid van %26 en krijg 2 gratis artikelen, hartartikelen waar je van houdt. Maak een gratis account aan %26 Ontvang 2 gratis leesboeken. Het bezitten van een Boeddhabeeld is daarom een positieve ervaring voor iedereen die thuis een ruimte van mindfulness wil creëren. Om de wereld te helpen informeren over de juiste manier om met de Boeddha om te gaan, organiseerde The Knowing Buddha Organization gisteren een mars op de Chatuchak-markt in Bangkok, Thailand.

Het woord Boeddha betekent „ontwaakte” en staat voor de hoogste staat van spirituele wijsheid en vermogen tot liefde, genaamd Verlichting. Acharavadee, die tien jaar eerder de Buddha Bar in Parijs had bezocht, was er kapot van dat de Buddha Bar een Thaise tempel had nagebouwd en een dansvloer en bar had geïnstalleerd om de boeddhistische religie te kapen om geld te verdienen. Als je je gedraagt met respect voor de vader van een vriend, moet je Boeddha op dezelfde manier behandelen, want hij wordt aanbeden als de verlichte vader. Zoals afgebeeld in A Calling the Earth to Witness Buddha, werd zelfs de leider zelf geconfronteerd met verleidingen en moest hij zijn toevlucht nemen tot de kracht van zijn overtuigingen om demonen te overwinnen en de Verlichting te bereiken.

Daarom worden Boeddhabeelden meestal op een platform of tafel opgetild tot een hoogte boven het hart, wat kan worden gemeten in verhouding tot een zittende of staande positie. Het creëren van deze positieve uitstraling staat open voor iedereen die bereid is de Boeddha te begrijpen, naar zijn leringen te luisteren en zijn beelden met het grootste respect te behandelen. De abt klaagde erover dat bezoekers in het verleden in korte broeken en tanktops arriveerden en dat sommige vrouwen zelfs shirtloos poseerden voor Boeddhabeelden. Het verschil is dat in boeddhistische landen het Boeddhabeeld altijd hoog op een voetstuk, tafel of muurbeugel wordt geplaatst; nooit op de vloer.

Mijn moeder begon als kind een zijdebedrijf in Thailand en bracht geheime geschenken van antieke boeddha's mee die ze in glazen curiosa en heiligdommen plaatste, omringd door paarse orchideeën. Het is niet alleen belangrijk om te weten wat je boeddhabeeld wil overbrengen, maar het is ook belangrijk om te weten hoe je de figuur op de juiste manier kunt weergeven en met respect kunt behandelen. Acharavadee keerde terug naar Thailand, waar hij een organisatie oprichtte om de wereld te onderwijzen over respect en moraliteit en het juiste gebruik van Boeddha voor aanbidding. Boeddhabeelden moeten uit de buurt van voorwerpen voor dagelijks gebruik worden geplaatst, zoals zakdoeken, servetten, handdoeken, lompen of schoonmaakartikelen.

De historische Boeddha was een mens en hij moedigde het in ieder geval helemaal niet aan om beelden naar zijn evenbeeld te laten maken.