Welk gautam boeddhabeeld is geluk?

Gautam Buddha is een symbool van verlichting, balans en innerlijke rust. Volgens Vastu Shastra en Feng Shui zijn beelden van Gautam Boeddha gunstig en voorbode van geluk. Volgens het Boeddhabeeld voor thuis Vastu kan het plaatsen van deze beelden op verschillende plekken in huis invloed hebben op uw psychische gezondheid en harmonie. Het Boeddhabeeld nodigt uit tot een positieve levenskracht wanneer het thuis op de juiste plaats wordt geplaatst.

Het plaatsen van boeddhabeelden rondom je huis kan vrede, positieve energie, een goede gezondheid en voorspoed brengen. De gelukkige Boeddha - Shakyamuni Boeddha - is waarschijnlijk het meest populaire beeld en brengt geluk en overvloed. Soms kunnen Boeddhabeelden per paar of zelfs met zijn drieën worden gekocht. Ten eerste is lachende Boeddha niet hetzelfde als Gautam Buddha.

Hij staat echter ook symbool voor vrede en geluk en is een goed artefact voor minimalistische mensen. Plaats hem dus alsjeblieft in oostelijke richting in de boekenkast om te zorgen voor een weldadige lach en glimlach in je huis. In de westerse cultuur is het Lachende Boeddhabeeld waarschijnlijk het meest herkenbare beeld dat wordt gebruikt. Het is ook bekend als de Boeddha van geluk, voorspoed of overvloed.

Het beeldt Boeddha in zijn latere jaren af als gelukkig en met een dikke buik uit een overvloedig leven. Hij zit of staat met zijn handen boven zijn hoofd en ondersteunt een echte of denkbeeldige Ru-Yi-pot (vat of kom met overvloed). Lachende Boeddha met beide handen omhoog betekent succes in financiële zaken of het overwinnen van persoonlijke obstakels. De gelukkige man met de ventilator in de hand staat bekend als een van de krachtigste boeddhabeelden voor thuis en staat bekend als het wensvervullende stuk woondecoratie.

In plaats van zo'n kamer kun je de Lachende Boeddha met een kom in een leeshoek of een andere ruimte plaatsen waar je tijd doorbrengt met contemplatie of gebed. Wanneer je het Boeddhabeeld in oostelijke richting van je huis plaatst, een plek waar alle familieleden het vaak kunnen zien, zal het eventuele spanningen tussen de familieleden oplossen en onnodige verschillen oplossen. De pose toont Boeddha die zegeningen schenkt met zijn bovenhandgebaar met de rechterpalm naar buiten gericht. Omdat het noordoosten ook wordt beheerst door waterenergie, kan het Boeddhabeeld worden gebruikt in combinatie met een waterelement, zoals een kleine waterfontein voor thuis.

Een andere interpretatie van de kralen in de handen van het Boeddhabeeld is dat ze op vruchten lijken - druiven, perziken of abrikozen - en staan voor gezondheid en vitaliteit. De materialen die zijn gebruikt om het beeld te maken, zijn ook belangrijk omdat ze de verschillende elementen van de natuur vertegenwoordigen. Als de Boeddha ook een Wu Lou (kalebas) van verlichting vasthoudt, opgehangen aan een stok terwijl hij een waaier in zijn andere hand houdt en een halsketting met gebedskralen draagt. Volgens de folklore en de legende zal iemand geluk, rijkdom en voorspoed brengen als iemand over de buik van de Boeddha wrijft.

Er wordt gezegd dat wanneer je een lachend boeddhabeeld in je huis plaatst, het belangrijk is om het gelukkig te houden. Een gebeeldhouwde Boeddha gemaakt van klei of kristal kan in het noordoosten, zuidwesten of midden van het huis worden geplaatst. Denk er echter aan om de Boeddha boven een meter van de grond te houden en de Boeddha nooit op de grond te plaatsen. Volgens Feng Shui plaats je het beeld in de kamer waar het kind studeert, met de voorkant naar het oosten, of op het bureau voor positieve energie.

In feng shui worden verschillende soorten Boeddhabeelden gebruikt om chi-energie aan te trekken en deze door je huis, kantoor en tuin te leiden.