Welk boeddhabeeld aan de zijkant is geluk?

Deze beelden staan bekend als het Nirvana-Boeddhabeeld en moeten naar het westen gericht zijn en naar rechts hellen. De liggende Boeddha vertegenwoordigt de laatste momenten van Lord Buddha wanneer hij zichzelf uit de cirkel van wedergeboorte bevrijdt. De liggende Boeddha is een symbool van interne harmonie waar mensen in hun dagelijks leven naar moeten streven. Volgens Vastu kan het plaatsen van een liggende Boeddha naar rechts, naar het westen gericht, vrede en harmonie in uw huis brengen.

Plaats het op een schone tafel of plank om je innerlijke overtuigingen en gemoedstoestand te symboliseren. Mensen zullen automatisch getuige zijn van het serene beeld, zich op hun gemak voelen en je als een vredig persoon beschouwen. Een boeddhabeeld is ook een geweldig decor voor de woonkamer. Omdat de Vastu-conforme materialen gemakkelijk verkrijgbaar zijn, is een Boeddhabeeld in verschillende vormen en maten te vinden.

De meest populaire zijn het mediterende Boeddhabeeld of het lachende Boeddhabeeld. Afhankelijk van je smaak kun je een groot Boeddhabeeld in welke vorm dan ook plaatsen om groei, hoop en voorspoed te betekenen. Zorg ervoor dat je het beeld niet op de grond houdt. Dit wordt beschouwd als een grote Dosha van Vastu.

De ideale positie om een Boeddhabeeld te houden is boven ooghoogte. Dit wordt beschouwd als de perfecte decoratie voor Boeddhabeelden in huis. Er wordt gezegd dat wanneer je een lachend boeddhabeeld in je huis plaatst, het belangrijk is om het gelukkig te houden. En, zoals de legende ons vertelt, is de gemakkelijkste manier om een lachende boeddha gelukkig te houden, door over zijn buik te wrijven.

Alle lachende boeddhabeelden voor thuis hebben enorme buiken; als je erover wrijft, trek je geluk, rijkdom en overvloed naar je huis. Volgens de folklore en de legende zal iemand geluk, rijkdom en voorspoed brengen als iemand over de buik van de Boeddha wrijft. Deze legende is afkomstig van het Chinese gezegde over de lachende Boeddha. Zijn dikke buik en speelse glimlach sieren nu restaurants, hotels en musea, waar gasten over hun buik wrijven.

De lachende Boeddha wordt beschouwd als de beschermheilige van de zieken en de zwakken, vooral van kinderen. Hij wordt meestal afgebeeld naast een tas met geschenken, snoep en etenswaren die worden uitgedeeld aan mensen in nood. Het boeddhabeeld dat tegenover de deur staat, verwelkomt de overvloed die vanaf de voordeur naar binnen komt en versterkt deze nog verder. Volg deze tips voor de perfecte opstelling en plaatsing van een Boeddhabeeld volgens de principes van Vastu en Feng Shui.

Denk er echter aan om de Boeddha boven een meter van de grond te houden en de Boeddha nooit op de grond te plaatsen. Er wordt aangenomen dat een Boeddhabeeld de onevenwichtigheden in het leven wegneemt en dat het volgen van de principes helpt bij het handhaven van een gezonde, evenwichtige levensstijl. Zoals je op de afbeelding hierboven kunt zien, staat de boeddha hier rechtop met zijn handen omhoog gehouden. Als je geen volgeling bent, kan een Boeddhabeeld voor thuis de perfecte keuze zijn om een pad van sereniteit te kiezen.

Dit lachende boeddhabeeld is de meest ware vorm van de gelukkige man, waarbij alles draait om geluk en voorspoed. Deze aanwijzingen worden volgens Vastu als zeer gunstig beschouwd en het plaatsen van een schilderij op canvas van Boeddha kan sereniteit en verlichting brengen voor het hele huishouden. Plaats dit beeld in je huis en binnenkort word je gezegend met kinderen voor het geval je een gezin plant. Om academisch succes te behalen, plaats je een klein hoofd van Boeddha of liggende Boeddha in de hoek van de tafel met het gezicht naar het oosten gericht.

Plaats de houten boeddha in de familiesector van je huis voor betere relaties en algemeen welzijn of het gezin, en plaats er een in je kantoor als je een reputatie wilt opbouwen en beroemd wilt worden. Als je een Boeddhabeeld met een zegening voor de deur van je huis plaatst, blijven alle tegengestelde krachten buiten. Een van de meest voorkomende boeddhabeelden die er zijn, is de lachende boeddha met een gouden staaf in zijn hand een symbool van overvloed.