Welk dierenbeeld is goed voor thuis?

Het houden van een kat, konijn of vogel zal de positiviteit in het zuidoosten vergroten, en ook de gezondheid van de vrouwelijke leden van het gezin waarborgen en welvaart en fortuin naar huis brengen. Olifanten hebben volgens feng shui veel betekenissen en kunnen op verschillende locaties in huis worden geplaatst. Olifanten staan onder andere symbool voor kracht, intelligentie en vruchtbaarheid. Olifanten met verhoogde koffers, vaak in een „trompetstijl”, kunnen geluk en fortuin vergroten.

Als je huis een brede ingang heeft, kun je aan weerszijden van de deur een paar olifanten plaatsen, met verhoogde koffers naar binnen gericht. Volgens de richtlijnen van Vastu Shastra kan men één olifantenbeeld thuis houden. Als u bijvoorbeeld een olifantenbeeld of -beeldje bij de ingang van huis of kantoor bewaart, nodigt dit uit tot geluk en positieve energie. In feng shui is de aanwezigheid van een krekel in huis, vooral in de keuken, een symbool van rijkdom en geluk.

Cricketboxen zijn al lang een favoriet decoratieartikel voor huizen om nog meer geluk te symboliseren. Voeg gewoon een klein gouden krekelbeeldje toe om de look compleet te maken. Plaats dit symbool in de zuidoostelijke (vermogens) sector van je huis of kantoor. In Feng Shui hebben olifanten een grote betekenis in de inrichting van het huis.

Feng Shui is een Chinese praktijk om dingen in je omgeving te positioneren. Feng Shui brengt yin en yang in balans en houdt de chi in stand. Een olifantenbeeld met haar slurf naar beneden in het vuurelement van uw huis wordt beschouwd als een sterk symbool van vruchtbaarheid en speelt een belangrijke rol in uw huwelijksrelatie. Als je een klein kantoor of werkruimte aan huis hebt, kun je ook een olifantenbeeld bij de deur of ingangsruimte plaatsen.

Volgens feng shui kunnen deze beelden, wanneer ze op bepaalde locaties in huis worden geplaatst of wanneer ze tegenover bepaalde delen van een kamer staan, het geluk vergroten met betrekking tot rijkdom, vruchtbaarheid en zelfs je relatie. In feng shui wordt dit dier vaak afgebeeld op de rug van een krachtig dier, zoals een olifant of paard. Hier leest u hoe u beelden of beeldjes van olifanten, volgens Vastu, op de juiste manier in uw interieur kunt opnemen om de voordelen ervan te maximaliseren. Je kunt ook zeven olifantenbeelden in een rij plaatsen, omdat het de eeuwigheid vertegenwoordigt en symbool staat voor een lang leven en het overwinnen van de dood.

Het boeddhisme is een prominente Chinese religie en de olifant is een van de acht heilige dieren van de boeddhist. Dit alles kan echter alleen worden bereikt als op bepaalde plaatsen een standbeeld of afbeeldingen van een olifant op een bepaalde manier worden gebruikt. Dit Chinese astrologische dierenteken wordt in feng shui gebruikt als symbool van macht, kracht, succes en verovering. Dierenbeelden worden over de hele wereld veel gebruikt in huisdecoratie, maar sommige van deze snuisterijen hebben misschien veel meer betekenis dan je denkt.

Plaats een olifantenbeeld op of bij de deur van je kantoor om je kracht, wijsheid en succes in je werkleven te vergroten. Door het beeld op het bureau te plaatsen, vergroot je je concentratie en focus en kun je beter omgaan met druk. Door een olifantenbeeld of schilderij bij de vooringang te plaatsen, wordt voorkomen dat de chi-energie weggaat. Dus, moet een olifantenbeeld naar de voordeur wijzen of in een richting die het huis binnen lijkt te komen? Volgens Vastu kan men het olifantenbeeldje op een van de twee manieren houden.